NieuwsbriefOntvang HTML?

Welkom Omgeving
Omgeving


Sport
meer info volgt...
 
Winkels
meer info volgt...
 
Geraardsbergen
meer info volgt...
 
Moerbeke
meer info volgt...
 
Viane
meer info volgt...
 
Fietsen
Fietsen langs de Markroute


De Markroute is een 45 km lange route door het bekken van de Mark van Galmaarden naar Viane, Bever, Sint-Pieters-Kapelle, Herne, Tollembeek en Vollezele.

 

Afstand

 45.0 km

Moeilijkheidsgraad

 Amateur

 

fietsen

 

 

Wens je zelf een fietsroute te kiezen, surf dan naar Fietsnet en duid via de rode bolletjes de route aan welke je wenst te fietsen. Of via www.routeyou.com kan u ook uw eigen route bepalen, maar hier dient u wel te registeren.

 
Museum 't Aloam

Het museum 't Aloam (= Geraardsbergs dialect voor gereedschappen) is ondergebracht in een zeer oude watermolen die tot 1992 in werking bleef. Hij bestond al in 1293 en onderging verschillende verbouwingen. Zo werden in 1905 twee turbines geplaatst. De Mertensmolen stond bekend tot ver buiten Geraardsbergen voor het malen van graan.Naast de gerestaureerde oude molen, de originele molenaarswoning, en het oude klaslokaaltje anno 1900, werd hier een grote verzameling gereedschappen op didactische wijze ondergebracht en voorgesteld: hoefsmid, schoenmaker, kuiper, smid, steenkapper, loodgieter, houtbewerker, sigarenmaker, beenhouwer, klompenmaker, hoedenmaker, strovlechter, enz...De grote collectie gereedschappen van oude ambachten bevinden zich in de 20 m hoge silo.
Het Molenhuis is ingericht als woning anno 1930.Museum 't Aloam
Edingseweg 401
9500 Viane (Geraardsbergen)


Telefoon: 0475 36 70 62


Openingsdagen en uren
Ma-Zo: Op afspraak


http://www.mertensmolen-taloam.be/Museum

Museum